skip to Main Content
+31 (0)40 2513737 info@microgiants.nl            Start Helpdesk:Windows Apple Android Installeren
Home-systeembeheer-small

EFFICIËNT COMPUTER BEHEER HOEFT NIET DUUR TE ZIJN...

Een goed werkend computer en ICT systeem zorgt voor een productieve werkdag… Professioneel werkplekbeheer is dan ook van essentieel belang!

Wil je meer weten over werkplekbeheer?

Wij leggen graag aan je uit hoe jij ook een professioneel werkplek kunt hebben zodat ook jij fluitend naar je werk gaat.

Systeembeheer

LIEVER PREVENTIEF MONITOREN DAN JE TIJD EN GELD ONNODIG VERSPILLEN

EEN “ALL IN” MAAND OVEREENKOMST OP MAAT GESNEDEN

Efficiënt en ongestoord gebruik van automatisering, hardware, software en online verbindingen op elke werkplek vormt een absolute voorwaarde om bedrijfsactiviteiten optimaal te kunnen uitvoeren.

Aanleg, inrichting en (proactief) onderhoud van de werkplek hebben zich bij Microgiants ontwikkeld tot een professionele dienst en core business. 

Werkplekbeheer biedt een kost efficiënte oplossing. Voor een vast bedrag per maand ben je verzekerd van een hoog en constant service niveau en een optimaal functionerende werkplek automatisering! Ons monitoring centrum houdt jouw werkplekken en server systemen nauwlettend in de gaten. Hierdoor kunnen wij doelgericht ingrijpen wanneer het nodig is. Deze nieuwe proactieve methode van beheer van jouw netwerk en automatisering werkt zeer kosten besparend en is uiterst efficiënt.

Microgiants IT Monitoring

Door jouw werkplek of server aan te sluiten op het Microgiants Monitoring Centrum worden storingen getraceerd nog voordat zij een probleem worden voor de bedrijfscontinuïteit. Zodoende wordt alleen ingegrepen als het nodig is en werkt dit systeem veelal preventief. Stel je eens voor dat er een softwarematige monteur in de server of werkstation aanwezig is (een “agent”) die alle meldingen doorgeeft en er voor zorgt dat er ingegrepen kan worden.

In het verleden was klassiek systeembeheer de manier om jouw computers en automatisering op orde te houden. Op basis van een periodieke afspraak om de automatisering te inspecteren, bijstellen en optimaliseren werd dit uitgevoerd. Vergelijkbaar met een service beurt op jouw auto.

Tegenwoordige kan dit veel efficiënter en kosten effectiever.

Na een rapportering op onze monitoring van een onderdeel van jouw hardware verzorgen de Microgiants helpdesk engineers vanuit ons kantoor de opvolging van de opgespoorde storingen. Je ontvangt een rapportering en oplossing van de storing met gewerkte de tijden. Wekelijks ontvangt je een rapport over de algehele staat van jouw netwerk en automatisering.

Deze nieuwe vorm van systeembeheer is vele malen effectiever en zeer kosten besparend.

Microgiants Systeembeheer

Als kernactiviteit heeft Microgiants systeembeheer. Wij houden jouw hardware en data in topconditie! Je kunt je als ondernemer richten op jouw kerntaken. Periodiek systeembeheer wordt bij Microgiants meestal gebruikt als onderdeel van een totaal diensten pakket “werkplekbeheer”. Tijdens het systeembeheer worden jouw computers en server voorzien van de laatste updates en patches.

Microgiants hanteert een checklist voor servers en workstations van ruim 50 punten. Hierbij testen wij, waar nodig verbeteren en optimaliseren jouw ICT zodat jouw automatisering in top conditie is en blijft. De combinatie van monitoring, systeembeheer en onze supportdesk blijkt uiterst effectief en kosten besparend te zijn.

Laat ons vrijblijvend jouw automatisering onder de loep nemen door de “IT check”, hierdoor heb je een second opinion op jouw huidige automatiseerder. Dit geeft  de garantie dat je de goedkoopste en meest efficiënte automatisering en netwerk oplossing in huis hebt.

Bel ons

SLA: geen verrassingen

Automatisering kosten gebudgetteerd en beheersbaar! Een SLA (Service level agreement) is de benaming van Microgiants voor een service overeenkomst waar je op kunt bouwen. Wij werken met een model van “vaste kosten”, afgesproken “reactie tijden”. Je legt het risico van de automatisering bij Microgiants neer. Zo kunnen jouw automatisering kosten duidelijk gebudgetteerd worden zodat je geen verrassingen achteraf hebt.

De “werkplekbeheer” formule van Microgiants is uiterst flexibel. Samen met de ondernemer stellen we een diensten pakket samen wat geheel op maat is. Dit betekend dat het ook een “maat prijs”‘ heeft. Je kunt er bewust voor kiezen alles af te dekken om hoge zekerheid te bereiken. Of je kiest er voor bijvoorbeeld een deel van het “risico” van storingen en continuïteit problemen zelf dragen, wat uiteraard scheelt in het maand bedrag.

Het grootste deel van onze klanten kiest voor deze formule aangezien zij willen weten waar ze aan toe zijn en geen verassingen achteraf willen hebben. Het belangrijkste: Zekerheid van zaken, zonder risico te dragen. Wanneer een grote storing zich voor doet die impact heeft op de continuïteit van jouw bedrijf dan weet je dat je op “werkplekbeheer”‘ kunt terugvallen. Je krijgt met een service overeenkomst voorrang in onze planning.

Lagere downtime

Minder incidenten

Productie verhogend

Meer rendement