skip to Main Content
+31 (0)40 2513737 info@microgiants.nl            Start Helpdesk:Windows Apple Android Installeren
Home-systeembeheer-small

EFFICIËNT COMPUTER BEHEER HOEFT NIET DUUR TE ZIJN...

Een goed werkend computer en ICT systeem zorgt voor een productieve werkdag… Professioneel werkplekbeheer is dan ook van essentieel belang!

Wil je meer weten over werkplekbeheer?

Wij leggen graag aan je uit hoe jij ook een professioneel werkplek kunt hebben zodat ook jij fluitend naar je werk gaat.

LIEVER PREVENTIEF MONITOREN DAN JE TIJD EN GELD ONNODIG VERSPILLEN

EEN “ALL IN” MAAND OVEREENKOMST OP MAAT GESNEDEN

Efficiënt en ongestoord gebruik van automatisering, hardware, software en online verbindingen op elke werkplek vormt een absolute voorwaarde om bedrijfsactiviteiten optimaal te kunnen uitvoeren.

Aanleg, inrichting en (proactief) onderhoud van de werkplek hebben zich bij Microgiants ontwikkeld tot een professionele dienst en core business. 

Werkplekbeheer biedt een kostenefficiënte oplossing. Voor een vast bedrag per maand ben je verzekerd van een hoog en constant serviceniveau en een optimaal functionerende werkplekautomatisering! Ons monitoring-centrum houdt jouw werkplekken en serversystemen nauwlettend in de gaten. Hierdoor kunnen wij doelgericht ingrijpen wanneer het nodig is. Deze nieuwe proactieve methode van beheer van jouw netwerk en automatisering werkt zeer kostenbesparend en is uiterst efficiënt.

Microgiants IT Monitoring

Door jouw werkplek of server aan te sluiten op het Microgiants Monitoring Centrum worden storingen getraceerd nog voordat zij een probleem worden voor de bedrijfscontinuïteit. Zodoende wordt alleen ingegrepen als het nodig is en werkt dit systeem veelal preventief. Stel je eens voor dat er een softwarematige monteur in de server of werkstation aanwezig is (een “agent”) die alle meldingen doorgeeft en er voor zorgt dat er ingegrepen kan worden.

In het verleden was klassiek systeembeheer de manier om computers en automatisering op orde te houden. Op basis van een periodieke afspraak om de automatisering te inspecteren, bijstellen en optimaliseren werd dit uitgevoerd. Vergelijkbaar met een service beurt op een auto.

Tegenwoordige kan dit veel efficiënter en kosten effectiever.

Na een rapportering op onze monitoring van jouw hardware verzorgen de Microgiants helpdesk engineers vanuit ons kantoor de opvolging van de opgespoorde storingen. Je ontvangt een rapportering en oplossing van de storing met gewerkte tijden. Wekelijks ontvangt je een rapport over de algehele staat van jouw netwerk en automatisering.

Deze nieuwe vorm van systeembeheer is vele malen effectiever en zeer kostenbesparend.

Microgiants Systeembeheer

Als kernactiviteit heeft Microgiants systeembeheer. Wij houden jouw hardware en data in topconditie! Je kunt je als ondernemer richten op jouw kerntaken. Periodiek systeembeheer wordt bij Microgiants meestal gebruikt als onderdeel van een totaal diensten pakket “werkplekbeheer”. Tijdens het systeembeheer worden jouw computers en server voorzien van de laatste updates en patches.

Microgiants hanteert een checklist voor servers en workstations van ruim 50 punten. Hierbij testen wij, waar nodig verbeteren en optimaliseren jouw ICT zodat de automatisering in topconditie is en blijft. De combinatie van monitoring, systeembeheer en onze supportdesk blijkt uiterst effectief en kostenbesparend te zijn.

Laat ons vrijblijvend jouw automatisering onder de loep nemen door de “IT check”. In feite krijg je dan een second opinion op de oplossingen van je huidige automatiseerder. Dit geeft de garantie dat je de goedkoopste en meest efficiënte automatisering- en netwerkoplossing in huis hebt.

SLA: geen verrassingen

Automatisering kosten gebudgetteerd en beheersbaar! Een SLA (Service level agreement) is de benaming van Microgiants voor een service overeenkomst waar je op kunt bouwen. Wij werken met een model van “vaste kosten”, afgesproken “reactie tijden”. Je legt het risico van de automatisering bij Microgiants neer. Zo kunnen jouw automatisering kosten duidelijk gebudgetteerd worden zodat je geen verrassingen achteraf hebt.

De “werkplekbeheer” formule van Microgiants is uiterst flexibel. Samen met de ondernemer stellen we een diensten pakket samen wat geheel op maat is. Dit betekend dat het ook een “maatprijs”‘ heeft. Je kunt er bewust voor kiezen alles af te dekken om een hoge zekerheid te bereiken. Of je kiest ervoor om bijvoorbeeld een deel van het “risico” van storingen zelf te dragen, wat uiteraard scheelt in het maandbedrag.

Het grootste deel van onze klanten kiest voor deze formule; Zekerheid van zaken, zonder risico te dragen. Wanneer een grote storing zich voordoet die impact heeft op de continuïteit van jouw bedrijf dan weet je dat je op “werkplekbeheer”‘ kunt terugvallen.  Je krijgt met een all-in serviceovereenkomst voorrang in onze planning.

Lagere downtime

Minder incidenten

Productie verhogend

Meer rendement