skip to Main Content
+31 (0)40 2513737 info@microgiants.nl            Start Helpdesk:Windows Apple Android Installeren
WiFiLogo

Een goed wifi-netwerk was niet eerder zo belangrijk

Het belang van een goed werkend wifi-netwerk is groter dan ooit. Het aantal mobiele devices is explosief gestegen; we gebruiken meer wifi-spots buitenshuis en ook operators zetten vol in op wifi om hun spraakdiensten verder te ontwikkelen.

Juiste oplossing voor elk vraagstuk

Microgiants BV heeft zich gespecialiseerd in de aanleg van Wifi netwerken waardoor wij de juiste oplossing bieden voor elk vraagstuk. Met de professionele acces points van  Ubiquiti en Engenius configureren wij een draadloze wifi oplossing die goed functioneert en voldoende dekking heeft.

High Tech Campus Eindhoven en Brainport

Ook in complexere omgevingen zoals de High Tech Campus Eindhoven en Brainport kunnen wij uw kantoor voorzien van goede Wifi. Dit kan door aanleg via eigen apparatuur of via het publiekelijke campus netwerk waar wij via Radius er voor zorgen dat uw wifi netwerk als Vlan werkt binnen het bestaande wifi netwerk

logo High Tech Campus Eindhoven
ubiquiti-ubnt-logo

Enorme groei in aantal devices

Niet alleen het aantal mobiele apparaten dat internet gebruikt is toegenomen. Het app- en internetgebruik op deze devices is gigantisch gegroeid. Het is zo gek niet te bedenken of er is een applicatie voor ontwikkeld.
Niet alleen privé, maar ook op het werk worden deze mobiele devices vaker en vaker gebruikt. De druk op bestaande wifi-netwerken wordt daarom steeds groter. Het risico kan ontstaan dat dit wifi-gebruik kritische processen – die via hetzelfde netwerk verlopen – in de weg staat.

Straks bellen via WiFi

Het belang van een goed wifi-netwerk wordt nog eens extra benadrukt door VoWifi (Voice over Wifi), de technologie waarbij spraak via de wifi-verbinding loopt. Het is een vorm van VoIP (Voice over IP) waarop de Nederlandse providers volop in zullen zetten. Zo maakte KPN onlangs bekend in 2017 VoWifi te willen invoeren. Vodafone wil zelfs dit jaar al gaan starten met wifi-bellen.
Door het vaste en het mobiele netwerk te combineren en integreren, zullen klanten automatisch de beste verbinding die beschikbaar is voorgeschoteld krijgen. Een welkome ontwikkeling, zeker zakelijk. De mobiele indoordekking laat nogal eens te wensen over, waardoor mensen niet bereikbaar zijn of een slechte verbinding ervaren. Tegelijkertijd ontziet het het mobiele netwerk, waardoor de totale capaciteit toeneemt.

connect met wifi

Wil je meer weten over Wifi en je netwerk?

Neem contact met ons op!